Bilet de îmbarcare spre… Arhipelagul Insulelor Baleare (Spania), unde vom vizita Palma de Mallorca
15 August 2020
GRAN CANARIA
16 August 2020

Bilet de îmbarcare spre… Insulele Canare (Spania)

duminică, 16 august… de la 13,44

Insulele Canare se află într-o zonă tropicală la vest de Maroc. Din punct de vedere administrativ ele aparţin Spaniei, iar geografic de Africa. Aici vremea este întotdeauna frumoasă şi însorită, fapt pentru care, arhipelagul a fost numit încă din Antichitate (de către romani), „Insulele Fericite”. 

Ridicate din mare, cu ceva milioane de ani în urmă (sub forma unor vârfuri vulcanice), Insulele Canare oferă numeroşilor turişti, care le aleg drept loc de vacanţă, forme variate de petrecere a timpului liber: de la staţiunile gălăgioase din Gran Canaria sau Tenerife, până la sătucurile liniştite din La Gomera sau El Hierro

* * *

Insulele Canare, au îndeplinit la un moment dat în Istorie, rolul de loc de popas pe drumul ce lega Europa de Lumea Nouă. Cât despre primii locuitori (membrii Triburilor Guanchos), aceştia au avut parte, din păcate, de aceeaşi soartă ca şi amerindienii din America, fiind victimele politicii coloniale a spaniolilor (ce au cucerit treptat arhipelagul, misiunea fiind încheiată în vremea reginei Isabela, în secolul al XV-lea). Populaţia Guanchos (care îşi trăgea originea din Triburile Berbere din Africa de Nord), nu a avut nici o şansă de apărare în faţa invadatorilor, majoritatea lăsându-se amăgită de promisiuni deşarte. Timp de secole acesta a fost un subiect tabu.

Vasilescu Gabriela