Bilet de îmbarcare spre… judeţul Caraş-Severin şi apoi către Spania…
19 August 2017
Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi mai apoi către Spania, în Granada…
26 August 2017

Bilet de îmbarcare spre… judeţul Caraş-Severin şi mai apoi spre Spania, la Cordoba

Munţii Ţarcu, aflaţi în vecinătatea comunei Armeniş din judeţul Caraş-Severin oferă un spaţiu propice pentru cel mai mare proiect de resălbăticire al zimbrului din Europa. Este o zonă fără acţiuni intrusive ale omului, unde procesele naturale se pot desfăşura nestingherite. De aceea în acest weekend alături de reprezentanţii WWF România şi de rangerii Centrului de vizitare şi informare turistică Armeniş ne-am oprit şi noi  aici şi vă mai amintiţi căutăm zimbrii redaţi sălbăticiei şi poveştile despre ei.

 

* * *

 

Călătoria în jurul lumii ne poartă apoi în Spania, mai precis pe malurile râului Guadalquivir, într-un loc cu un trecut de basm: Cordoba (înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, pentru frumuseţilor sale arhitecturale: vestigii romane, fortificaţii maure şi biserici creştine).

După ce vom cutreiera străzile pline de flori, de case cu ziduri de un alb strălucitor şi cu curţi interioare umbrite de palmieri, ne vom opri la Mezquita (una dintre cele mai impresionante construcţii din lume), iar mai apoi în timpul ce ne-a mai rămas, vom vizita şi alte obiective turistice şi istorice.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 20 august, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.