ARABIA SAUDITĂ: DJEDDAH
5 August 2017
ARABIA SAUDITĂ: MECCA
6 August 2017

Bilet de îmbarcare spre… judeţul Hunedoara şi apoi către Arabia Saudită, spre regiunea Hidjaz, la Mecca şi Medina…

Cu ajutorul unui grant norvegian în valoare de aproape 1 milion de euro, Primăria Hunedoarei a reuşit să restaureze o veche clădire administrativă din curtea exterioară a Castelului Corvinilor. Clădirea, cu o suprafaţă totală de aproximativ 340 de metri pătraţi, gazduieşte un atelier interactiv, dar şi ateliere specifice mai multor bresle medievale, ambientate, cu manechine îmbrăcate în straiele specifice ocupaţiei şi vremurilor, obiecte de patrimoniu şi „dotările tehnice” folosite în fiecare breaslă. De azi suntem în judeţul Hunedoara şi azi ne-am oprit la Castelul Corvinilor pentru a vizita Casa Breslelor.

 

* * *

 

În minutele alocate călătoriei în jurul lumii, după cum am promis în ediţia anterioară, astăzi rămânem tot în Regatul Arabiei Saudite, pentru a vizita regiunea Hidjaz, mai precis oraşele Mecca şi Medina (două dintre cele mai importante locuri sfinte ale Islamului).

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 6 august 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.