ILUSTRATE DIN CUBA – Daiquiri
23 March 2019
CUBA VĂ POVESTEŞTE – Daiquiri, Floridita şi un colos al literaturii universale
24 March 2019

Bilet de îmbarcare spre… Mangalia, iar apoi către Cuba, pentru a ne continua istoria băuturii Daiquiri

„Aerul Paradisului este cel care suflă între urechile unui cal.” – spune un vechi proverb arab şi nu l-am ales întâmplător ca motto al ediţiei de azi. La Herghelia Mangalia caii sunt pur sânge arab

* * *

La 13,45, ora la care pornim în călătoria noastră în jurul lumii, ne îndreptăm din nou spre Cuba. Paşaportul îl avem pregătit, iar viza ne-am luat-o cu ceva timp în urmă. Aşa că nu ne mai rămâne decât să pornim la drum, invitându-vă să mai rămânem încă o ediţie sub vraja savuroasei băuturi daiquiri, depănând amintiri despre Floridita şi un colos al literaturii universale. Un subiect propus de colegii noştri de la Radio Havana Cuba (post ce aparţine Institutului Cubanez de Radio şi Televiziune), în cadrul unui ciclu de emisiuni Cuba vă povesteşte. Începând de astăzi, ei se alătură colegilor de la Radio Taino, în încercarea de a vă dezvălui cât mai multe despre cultura, obiceiurile şi tradiţiile cubaneze.

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 24 martie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.