PAKISTAN: MULTAN – ORAŞUL SFINŢILOR
2 June 2018
ILUSTRATE DIN CUBA: Bulevardul El Malecón din Havana
3 June 2018

Bilet de îmbarcare spre… Moldova şi apoi către Cuba, la Havana…

În jurul anului 1410, domnitorul Alexandru cel Bun  a dăruit vornicului Miclăuş, membru în Sfatul Domnesc, o moşie întinsă, situată în apropiere de Lunca Siretului. Moşia a devenit cunoscută sub denumirea de Miclăuşeni, după moartea vornicului şi de aici începe să se scrie istoria pe care o vom răsfoi şi noi timp de câteva ediţii.

 

* * *

 

Astăzi vom răsfoi o ilustrată sonoră din Cuba, lăsându-ne conduşi pe calea undelor de colegii noştri de la Radio Taino, împreună cu care vom face o plimbare prin Havana, pe cunoscutul bulevard El Malecón.
Bulevardul El Malecón (ce cuprinde un dig, o arteră de circulaţie cu şase benzi şi o promenadă maritimă) reprezintă unul dintre cele mai emblematice locuri din Cuba, preferat de ani de zile, atât cubanezii cât şi turiştii. Fapt pentru care, am ales să vă facem cunoscută şi dumneavoastră, istoria sa. (cuvântul „malecón” se traduce prin dig, chei, promenadă maritimă).

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 3 iunie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.