ARGENTINA – BUENOS AIRES
13 May 2017
ARGENTINA – BUENOS AIRES – 2
14 May 2017

Bilet de îmbarcare spre… Oradea şi apoi către Argentina la Buenos Aires…

Viaţa religioasă pe meleagurile bihorene, în speţă cea creştină este milenară. Conform legendei, vă mai amintiți desigur Cetatea Oradea se înfiinţează şi există ca viitoare „Capitală a comitatului Bihor, numai după apariţia aici a unei mânăstiri ”.

Viaţa oricărui oraş, mai cu seamă în perioada Evului Mediu şi în epoca modernă a gravitat în jurul unor biserici. Astăzi vom cunoaşte aşadar Oradea – oraşul bisericilor.

* * *

Se spune despre tangou că este un dans liber care nu are mişcări precise, trebuie doar să asculţi muzica, să o simţi şi să te laşi în voia ei şi a partenerului care te conduce. Este o formă grozavă de flirt şi are rolul de a degaja presiunile vieţii de cuplu îndelungate… „Tangoul exprimă direct – era de părere Jorge Luis Borges – ceea ce poeţii au căutat adesea, să exprime în cuvinte: convingerea că lupta poate fi o sărbătoare.” Furaţi de magia lui, am ales să mai rămânem încă o zi în Argentina, pentru a ne plimba prin Buenos Aires, servind o cafea şi vizitându-i obiectivele turistice şi istorice.

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 14 mai, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.