ARGENTINA – BUENOS AIRES – 2
14 May 2017
CHINA – BEIJING
20 May 2017

Bilet de îmbarcare spre… Oradea şi apoi către China, la Beijing…

Al treilea traseu propus de ghidul nostru  prin Oradea aduce în prim plan: locuri, oameni, amintiri sau altfel spus Oradea memorabilă. Dacă alegeţi acest traseu nu ocoliţi Muzeul de la Centrul Eparhial Oradea care găzduieşte documente şi manuscrise vechi, carte veche, icoane pe lemn, pe sticla, obiecte de cult.

* * *

 

Interesul tot mai crescut al românilor faţă de destinaţiile asiatice, au determinat o serie de agenţii turistice să se orienteze către aceste părţi ale lumii. Aşa vom face şi noi astăzi, îndreptându-ne către Republica Populară Chineză, pentru a face cunoştinţă cu una dintre cele mai vechi civilizaţii.

Ţinând cont de dimensiunea ţării, o vizitare a tuturor atracţiilor turistice şi istorice, de la primul drum pe tărâmul chinezesc, ar fi pentru oricine (chiar şi pe calea undelor), ceva greu de realizat (asta în cazul în care nu şi-a propus să rămână aici o perioadă foarte lungă de timp). Drept urmare, pentru început vom ajunge în Beijing – centrul cultural şi administrativ al Chinei, după care mâine, ne vom îndrepta direcţia spre Lhasa – capitala Regiunii autonome Tibet (un loc aflat la întretăierea a trei mari civilizaţii: indiană, nepaleză şi chineză), urmând ca în celelalte ediţii să trecem şi prin alte locuri minunate ale Chinei.

 

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 20 mai, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.