ILUSTRATE DIN CUBA – Museo Napoleónico
7 October 2017
LIBAN
8 October 2017

Bilet de îmbarcare spre… Orăştie şi mai apoi către Liban

Aflat în inima oraşului, Muzeul de Etnografie şi  Artă Populară din Orăştie, înfiinţat în anul 1952, reprezintă cea mai importantă colecţie etnografică de pe întinderea judeţului Hunedoara. Reorganizat în anul 1999, prin colecţiile pe care le deţine, muzeul expune vizitatorului aspecte reprezentative ale universului rural hunedorean şi cu precădere pe cele ale zonei Orăştiei. Încheiem vizita la muzeu şi deschidem nu broşura ci dialogul despre oferta turistică a zonei. Locuri, oameni care au fost… poveşti.

 

* * *

Ne continuăm călătoria noastră pe calea undelor, ceva mai departe de România mea, a ta, a noastră…, în sud-vestul Asiei, pe ţărmul estic al Mării Mediterane. Astăzi vom face cunoştinţă cu Liban, o ţară care de-a lungul timpului a fost un important centru comercial pentru Orientul Mijlociu, cu o istorie bogată datată din cele mai vechi timpuri şi cu o identitate culturală caracterizată printr-o mare diversitate etnică.

* * *

Vă aşteptăm astăzi 8 octombrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.