TRIPOLI
22 September 2018
LIBIA: SABRATHA
23 September 2018

Bilet de îmbarcare spre… Parcul Natural Porţile de Fier şi mai apoi… către Libia, unde vom vizita Sabratha

Dunărea este al doilea fluviu ca lungime dintre fluviile Europei (după Volga), fiind singurul ce curge de la vest la est. Dunărea este un important drum fluvial internaţional, curgând prin 10 ţări şi traversând 4 capitale. Vă invităm azi la o excursie cu barca, pe Dunăre, în Parcul Natural Porţile de Fier.

 

* * *

 

Din bogatele oferte ale agenţiilor de turism, nordul Africii se bucură de un interes deosebit din partea turiştilor români, atraşi de mirajul Orientului arab. Alături de Egipt, Libia se mândreşte şi ea cu o istorie milenară, teritoriul său întinzându-se peste pământurile, care au format în trecut Fenicia. Astăzi, în călătoria noastră pe calea undelor în jurul lumii, vom face şi noi o vizită în Sabratha – cel mai bine conservat oraş roman din lume, al cărui sit arheologic a fost înscris din anul 1982 în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Înfruntând timpul, Sabratha se află într-o luptă permanentă cu furtunile, solul mult prea moale şi nu în ultimul rând cu atacurile teroriste, ce îi pun în pericol integritatea monumentelor. Stă însă mândră în faţa istoriei şi îşi aşteaptă în linişte vizitatorii, gata oricând să le dezvăluie din tainele sale.

* * *

 

Vă aşteptăm alături de noi, duminică 23 septembrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.