BOLIVIA: SUCRE – ORAŞUL CELOR PATRU NUME
22 October 2017
ILUSTRATE DIN CUBA – Cartierul Chinezesc din Havana
28 October 2017

Bilet de îmbarcare spre… Petroşani şi mai apoi spre Cuba, la Havana

Pe Drumul Naţional 66, chiar înainte de intrarea în Petroşani se află două puncte de mare atracţie turistică, Peştera Bolii şi Cetatea Băniţa.  Poveştile uneia dintre cele mai spectaculoase cetăţi dacice rămase sub pământ, pe un colţ de munte şi povestea peşterii acesteia, sunt reperele întâlnirii noastre de azi.

 

* * *

 

Cu siguranţă cel mai frumos „oraş chinezesc” nu se găseşte neapărat în China. Şi asta pentru că în fiecare metropolă importantă de pe glob există câte un Chinatown, adică un „cartier chinezesc”, creat special pentru imigranţii de această naţionalitate. Cele mai multe dintre aceste conglomerate pot fi întâlnite în regiunile Asia-Pacific, unde se află nu mai puţin de patru Chinatown. Absolut toate sunt pline de culoare şi animate de fel de fel de festivaluri tradiţionale, în care defilează nelipsiţii dragoni din hârtie.

Cuba nu face nici ea excepţie de la regulă, capitala Havana adăpostind şi ea un colţ de Chină, iar în minutele dedicate călătoriei noastre în jurul lumii vom pătrunde şi noi în această lume fascinantă, conduşi de colegii noştri de la Radio Taino, prin intermediul unei noi ilustrare sonore: Barrio Chino (Cartierul Chinezesc).

 

* * *

 

Rămâne stabilit: 28 octombrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.