Bilet de îmbarcare spre… Bucovina şi mai apoi… către Libia, unde vom vizita capitala Tripoli
8 June 2019
Ilustrata din Amsterdam – Harta verde a orașului
10 June 2019

Bilet de îmbarcare spre… Pojorâta şi mai apoi… către Libia, unde vom vizita Sabratha

Rezervaţii naturale, peisaje cu totul aparte, locuri cu titlu de unicat, poveşti şi legende… pe toate le-am trecut în revistă în această excursie sonora de  câteva episoade încoace. Ne luăm azi rămas bun de la Pojorâta nu înainte însă de a aminti de unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui să-l rataţi daca vă aflaţi în apropiere – Rezervaţia geologică Stratele cu Aptychus de la Pojorâta.

* * *

Din bogatele oferte ale agenţiilor de turism, nordul Africii se bucură de un interes deosebit din partea turiştilor români, atraşi de mirajul Orientului arab. Alături de Egipt, Libia se mândreşte şi ea cu o istorie milenară, teritoriul său întinzându-se peste pământurile, care au format în trecut Fenicia. Astăzi, în călătoria noastră pe calea undelor în jurul lumii, vom face şi noi o vizită în Sabratha – cel mai bine conservat oraş roman din lume, al cărui sit arheologic a fost înscris din anul 1982 în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Înfruntând timpul, Sabratha se află într-o luptă permanentă cu furtunile, solul mult prea moale şi nu în ultimul rând cu atacurile teroriste, ce îi pun în pericol integritatea monumentelor. Stă însă mândră în faţa istoriei şi îşi aşteaptă în linişte vizitatorii, gata oricând să le dezvăluie din tainele sale.

* * *

Vă aşteptăm alături de noi, duminică 9 iunie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.