ANKARA – 2
24 November 2018
ANKARA – 3: ORAŞUL LUI ATATÜRK
25 November 2018

Bilet de îmbarcare spre… Sighişoara şi mai apoi… către Turcia, în oraşul lui Atatürk pentru a vizita Anıtkabir…

Din anul 1648  la Sighişoara  este atestat documentar ceasul cu figurine din vârful turnului înalt de 64 de metri. Figurile sale simbolizează zilele săptămânii şi sunt operele sculptorului Johann Kirschel. Situat în partea de răsărit a Cetăţii Sighişoara, Turnul cu ceas a fost construit pentru a proteja poarta principală a oraşului şi pentru a găzdui Sfatul. De asemenea, servea pentru depozitarea arhivei şi a tezaurului Sighişoarei. Pe ambele faţade ale turnului există câte un cadran uriaş de ceasornic şi nişele cu figurine. Turnul cu ceas este singurul muzeu pe verticală al Romaniei.

 

* * *

Ankara, capitala Turciei, mai este numită şi oraşul lui Mustafa Kemal (numit de popor Atatürk), care a trăit şi a guvernat aici. El a fost întemeietorului statului turc, primului preşedinte al Republicii Turcia, dar şi unul dintre marii comandanţi militari ai secolului XX. Fapt pentru care, un obiectiv de o mare importanţă pentru aşezare, atât istoric cât şi turistic, îl reprezintă Anıtkabir, locul unde se află mausoleul şi un muzeu dedicat acestuia. Împreună, îi vom trece pragul, în călătoria noastră pe calea undelor în jurul lumii.

 

* * *

 

Vă aşteptăm alături de noi, duminică 25 noiembrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.