TURCIA: ANKARA – 1
18 November 2018
ANKARA – 2
24 November 2018

Bilet de îmbarcare spre… Sighişoara şi mai apoi… către Turcia, la Ankara

Cine ajunge o dată la Sighişoara, o să-şi dorească să revină iar şi iar, fără să aibă niciodată senzaţia că a văzut tot. E un oraş de care te-ndrăgosteşti la prima vedere şi-l porţi în inimă toată viaţa. Continuăm azi să-i spunem poveștile și dăm o fugă până pe Platoul Braite – rezervația de stejari seculari.

 

* * *

Aşa cum am promis în ediţia anterioară a emisiunii, astăzi vom petrece minutele alocate călătoriei în jurul lumii, tot la Ankara. Un loc impresionant şi un centru cultural în adevăratul sens al cuvântului, ce deţine nu doar mai multe universităţi şi teatre, ci propria orchestră simfonică (înfiinţată în 1985). Situată la punctul de trecere a rutelor de la est la vest şi de la nord la sud şi construită de un deal înalt şi stâncos, despre Ankara am mai putea spune că este o aşezare plină de culoare, care oferă vizitatorilor săi, peisaje deosebite şi o multitudine de atracţii turistice, aflându-se pe locul întâi în Lista capitalelor europene, după suprafaţă.

 

* * *

 

Vă aşteptăm alături de noi, sâmbătă 24 noiembrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.