Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi apoi către Cuba…
3 September 2017
Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi apoi către Mexic…
10 September 2017

Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi apoi către Cuba…

În spaţiul geografic al Ţării Lăpuşului factorul religios şi-a pus amprenta cu mult timp în urmă dovadă fiind prezenţa unui număr mare de biserici, mânăstiri şi schituri unde este cultivată credinţa creştină.

În Maramureş, în comuna Cerneşti, există un munte vulcanic, cunoscut printre oamenii zonei drept „Şatra Pintii”, zona de refugiu a vestitului haiduc Pintea Viteazul, un loc interzis femeilor. O pornim azi pe urmele lui Pintea Viteazul şi spunem povestea Mânăstirii Şatra.

* * *

Călătoria noastră sonoră continuă, iar Biletul de îmbarcare se prelungeşte de astă dată în afara graniţelor ţării. Aşa cum deja v-am promis de data trecută, astăzi vom face cunoştinţă (prin intermediul colegilor noştri de la Radio Taino) cu povestea unei sculpturi, simbol al oraşului Havana. Aşadar, tema pe care v-o propun astăzi la Ilustrate din Cuba, este La Giraldilla (intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO) şi legenda ce o învăluie.

* * *

Vă aşteptăm astăzi 9 septembrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.