Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi apoi către Cuba…
9 September 2017
AUDIO Muzeul de arta din Craiova
10 September 2017

Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi apoi către Mexic…

Ţara Lăpuşului situată în umbra maiestoasă a Țibleşului, dominată de prezenţa masivului Şatra Pintii şi străbătută de Valea Lăpuşului în partea sa centrală este una dintre cele mai importante zone în ceea ce priveşte arhitectura de lemn în general şi a bisericilor de lemn în special. Bisericile de lemn au fost primele centre de cultură care au asigurat păstrarea şi circulaţia cărţilor vechi. Aşa că ce-aţi zice de un popas la bisericile de lemn din Ţara Lăpuşului ? Prima oprire: satul Rogoz.

 

* * *

 

Astăzi, timpul alocat călătoriei noastre în jurul lumii, ni-l vom petrece în  Mexic, despre care mulţi au impresia că ştiu tot felul de lucruri. Un loc al misterelor, cu o istorie fascinantă, una dintre cele mai mistice ţări, unde încă se păstrează ritualuri şi tradiţii străvechi. Dacă aveţi ocazia, nu vă daţi în lături în a alege ca destinaţie de vacanţă Mexic şi întâlnirea cu ruinele aztece din zona oraşului Ciudad de Mexico, staţiunile de pe coastă (Acapulco fiind cea mai vestită), peşterile prehispanice de la Yagul şi Mitla din Valea Centrală Oaxaca, oraşul şi Parcul Naţional Palenque sau Yucatan (un loc unde vizitatorul intră în contact direct, cu enigmatica Civilizaţie Maya).

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 10 septembrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.