Bilet de îmbarcare spre… judeţul Caraş-Severin şi mai apoi spre Spania, la Cordoba
20 August 2017
Bilet de îmbarcare spre… Ţata Lăpuşului şi apoi către Spania, la Sevilla, în pas de Flamenco…
27 August 2017

Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi mai apoi către Spania, în Granada…

Ţara Lăpuşului este un loc atrăgător unde peisajele se îmbină cu istoria, cu monumentalitatea bisericilor de lemn ce dăinuie de secole în satele lăpuşene dar este şi un loc de pelerinaj pentru sfintele sale mănăstiri care cu măreţia lor divină şi liniştea ce o întâlneşti aici parcă te obligă la smerenie. O pagină de istorie, o legendă şi reperele unei vacanţe în Țara Lăpuşului… aceasta este oferta de azi.

 

* * *

 

După drumuri, oameni şi locuri prin România mea, a ta, a noastră… urmându-ne inima ne continuăm călătoria, începută pe meleagurile spaniole. Astăzi, ne îndreptăm spre Granada (ultima fortăreaţă şi Regatul maur cu cea mai lungă viaţă din Spania), situată în regiunea Andaluzia, la poalele Munţilor Sierra Nevada. O zonă ce a cunoscut o multitudine de civilizaţii, fapt ce a condus la îmbinarea armonioasă a mai multor culturi. Astfel, turiştii ajunşi aici, au privilegiul să viziteze o diversitate de construcţii istorice, reprezentative pentru epoca maură, gotică şi renascentistă.

 

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi  26 august 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.