Grupul de artă „Apparatus 22” expune la Academia Regală de Arte Frumoase din Bruxelles
28 January 2017
Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend
29 January 2017

Bilet de îmbarcare spre… Târgovişte şi apoi către Cehia, pentru o plimbare prin Praga…

Potlogi a fost primul construit de Constantin Brâncoveanu din seria celor patru destinate fiilor săi. Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi cuprinde Palatul Brâncovenesc, ruinele casei vechi, ale casei de slujitori şi ale droşcăriei  (şopron în care se reparau trăsurile). Curtea Brâncovenească este împrejmuită de un zid înalt de cărămidă, iar intrarea se face printr-o poartă monumentală, arcuită. Palatul a trecut cu brio testul timpului şi, recent restaurat, încântă privirile multora prin ţinuta sa impunătoare, prin grădinile şi heleşteul amenajat chiar în faţa sa. Palatul Brâncovenesc păstrează încă acel aer nobil, acea eleganță a timpului trecut, iar zidurile sale nu fac decât să te împingă la visare.  Aşa ca azi îi spunem povestea.

 

* * *

 

A​şa cum am convenit de ieri, ne continuăm şi astăzi călătoria (pe calea undelor) prin Cehia, mai precis prin capitala ei, Praga. Un loc pe care pentru a-l descoperi cu adevărat, aveţi nevoie de mai multe zile. Fiindcă oraşul dispune de un număr impresionant de atracţii şi obiective istorice, dintre care amintim: Palatul Regal de Vară, Muzeul Naţional, Casa Municipală (o clădire importantă atât pentru arhitectura Cehiei, cât şi pentru istoria politică a acesteia), Curtea Tyn (un centru de cultură şi comerţ), Palatul Lobkowicz (unul dintre cele mai frumoase locuri culturale din zonă) sau Complexul Hradčany.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 29 ianuarie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.