Bilet de îmbarcare spre… Târgu Neamţ, iar apoi către Cuba, în Piaţa Revoluţiei din Havana
16 June 2019
Bilet de îmbarcare spre… Văratec şi mai apoi… către Franţa, la Paris, pentru a desluşi o parte din miturile şi legendele create în jurul lui Napoleon Bonaparte – omul mai puţin cunoscut
23 June 2019

Bilet de îmbarcare spre… Târgu Neamţ şi mai apoi către Vatican…

A fost numită, în poeziile lui Eminescu, „îngerul blond”. În alte scrieri i s-a spus „Bălăuca”. A fost muza lui Eminescu în cele mai multe dintre poeziile de dragoste, iar numele poetei Veronica Micle, se leagă pentru totdeauna de numele poetului naţional. Î

În vechea vatră a oraşului Târgu Neamţ, pe drumul care duce către Cetatea Neamț, vis-a-vis de Muzeul de  istorie si Etnografie Târgu Neamţ se află casa în care a locuit poeta Veronica Micle. Aici şi-a petrecut anii copilăriei cea care i-a inspirat lui Eminescu unele dintre cele mai frumoase poezii din literatura română.

* * *

Vatican (cel mai mic stat independent din lume, din punct de vedere al suprafeţei şi al numărului de locuitori), este destinaţia noastră (pe calea undelor), ce am ales-o pentru azi. Ca să putem intra pe teritoriul său, ajunge să traversăm doar o stradă aflată în Roma. O vom face şi noi, imaginar, realizând pentru următoarele 15 minute, nu doar o simplă călătorie printre obiective turistice şi istorice, ci şi o incursiune în inima Bisericii Catolice. „”

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 22 iunie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.