Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi mai apoi către Spania, în Granada…
26 August 2017
Vietnam, una dintre minunile naturale ale lumii!
1 September 2017

Bilet de îmbarcare spre… Ţata Lăpuşului şi apoi către Spania, la Sevilla, în pas de Flamenco…

O vacanţă în Ţara Lăpuşului are ca punct de plecare pentru drumeţii, trasee şi excursii spre diferite destinaţii turistice oraşul Tg. Lăpuş situat într-un cadru pitoresc şi plăcut cu aer curat şi cu oameni calzi şi primitori. În umbra caselor stau historia şi poveştile de viaţă. Unele cunoscute, altele nu. Unele spuse, altele şoptite, uneori abia rostite alteori strigate. Vă propunem azi o călătorie printre clădirile cu poveste ale oraşului.

 

* * *

 

Păstrăm destinaţia, Spania, iar locul în care vom ajunge azi este Sevilla. Oraşul, care formează alături de Granada şi Cordoba, aşa numitul „triunghi istoric andaluz”. Un motiv suficient pentru a vizita Sevilla, pe lângă muzeele şi monumentele sale, ar mai fi şi sărbătorile locale. Cele mai cunoscute: Săptămâna Sfântă şi Târgul local „Fevria de Avril”. Acesta din urmă s-a transformat de-a lungul timpului într-un eveniment foarte îndrăgit de spanioli.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 27 august, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.