FRANŢA: PARIS – DOMUL INVALIZILOR
6 January 2018
SPANIA: BARCELONA – MONTSERRAT
7 January 2018

Bilet de îmbarcare spre… Zărneşti şi mai apoi… către Spania, în apropierea Barcelonei, pe Muntele Montserrat

Port, purtări, rosturi şi atitudini –  acestea sunt tuşele care dau forma finală a portretului celor care au acceptat să ne fie gazde la Zărneşti, să ne primească în casele lor, să ne spună povestea lor şi să împărtăşească  cu noi şi cele bune şi cele mai puţin bune.

Mergem apoi către Sanctuarul Libearty creat în memoria ursoaicei Maya şi care astăzi este  căminul multor urşi bruni europeni şi a unui urs negru asiatic, toţi fiind salvaţi de la o viaţă crudă şi abuzivă în captivitate.

 

* * *

 

Montserrat (Muntele Sfânt al Barcelonei – considerat un simbol al libertăţii şi identităţii naţionale a catalanilor, care spun că în zilele senine, îl pot zări din orice punct) – aceasta este destinaţia pe care am ales-o pentru astăzi, imediat ce trecem graniţa României. Altfel spus, vă invităm în Spania, mai precis, la o distanţă de circa 60 km de oraşul Barcelona (capitala Cataloniei).

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 7 ianuarie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.