AUDIO – Casino şi Muzeul de Istorie al oraşului Sinaia. Recomandare de vacanţă
26 June 2017
PAKISTAN
1 July 2017

Bilet de îmbarcare spre… zona Cazanelor şi apoi către Pakistan, la Islāmābād…

Napoleon numea Dunărea „regele râurilor europene”, iar Nicolae Iorga, „cea mai bogată în daruri”, ea bucurându-se de atenţia popoarelor de pe continentul european. Dunărea reprezintă în România o atracţie turistică importantă. Oamenii se retrag în zona Cazanelor interesaţi să scape de gălăgia şi stresul oraşelor. Dunărea atrage fotografi dar şi călători care se desfată cu frumuseţea şi calmul ei.  Astăzi şi mâine vă propunem câteva trasee turistice din Parcul Natural Porţile de Fier aflat pe teritoriul a două judeţe Caraş Severin şi Mehedinţi.

* * *

Drumul nostru în jurul lumii ne va conduce astăzi tocmai în Asia de Sud iar destinaţia va fi Pakistan – Ţara din Valea Indului. Un loc al contrastelor şi al vechilor civilizaţii, unde din păcate există anumite zone aflate într-o eternă dispută militară. Mai precis, azi ne vom opri în capitala Islāmābād. Un oraş modern, reconstruit în anii 1960, ce îşi îmbie vizitatorii cu numeroase muzee şi galerii de artă.

Cum timpul este scurt, iar drumul lung, cel mai bine ar fi să pornim cât mai repede. Pentru cine doreşte să ne însoţească… Biletul de îmbarcare se oferă gratuit ! Vă promitem o călătorie plăcută şi în deplină siguranţă, din care nu vor lipsi informaţiile pline de învăţătură…

* * *

Vă aşteptăm astăzi 1 iulie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.