AUDIO Așezarea dacică CUMIDAVA
14 December 2018
ILUSTRATE DIN CUBA – Cubadisco
15 December 2018

Bilet de îmbarcare spre…satul Saschiz, iar apoi către Cuba, pentru a afla amănunte despre cel mai important eveniment internaţional al industriei discografice din această ţară


Satul Saschiz este atestat documentar din perioada 1308 – 1310. A fost populat de către saşi, ei fiind cei care au ajutat şi au contribuit financiar la ridicarea cetăţii. De la început, constructorii au aşezat cetatea într-un loc potrivit, ceva mai înalt, la doi kilometri de vatra satului, pe un deal împădurit şi greu accesibil. Începem azi să spunem poveştile acestui loc.

* * *

În fiecare an, în Cuba se desfăşoară Festivalul Cubadisco, un eveniment internaţional al industriei discografice cubaneze. Fiecare ediţie este dedicată unei ţări şi unui gen muzical, aducând în plus şi un omagiu personalităţilor ori artiştilor care s-au remarcat printr-o muncă de creaţie deosebită, în domeniul muzicii cubaneze. Istoriei acestui important eveniment cultural, îi vom dedica astăzi emisiunea Ilustrate din Cuba.

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 15 decembrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.