CONSULTAȚII – 8 DECEMBRIE 2019
9 December 2019
Nanomateriale pentru protecția și curățarea zidăriei monumentelor
10 December 2019

Blocul Operator Central de la Spitalul Universitar de Urgență București a fost redeschis

Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) este redeschis după o lungă perioadă de timp. Noul compartiment are în structură 11 săli dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, 7 spălătoare cu apă sterilă, 2 vestiare pentru personal, degajare pentru spălare instrumentar, depozite de materiale chirurgicale, anestezie, instrumentar steril, sector pre și post operator.

Din cele 11 săli de operație ale Blocului Operator Central de la SUUB, patru sunt săli specializate, respectiv pentru chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, ortopedie- protezare, chirurgie robotică și politraumă, iar șapte sunt săli generale, din care două sunt destinate urgențelor  și patru săli  de chirurgie generală (ginecologie, chirurgie toracică, ORL, chirurgie plastică și reparatorie). Aceste săli dublează, practic, capacitatea operatorie a spitalului. Printre echipamentele medicale din noul compartiment se regăsesc: CT mobil, Rx mobil, neuronavigație și neuromonitorizare, microscop operator pentru neurochirurgie, coloană laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculară, lămpi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de înaltă performanță cu capacitate de recrutare pulmonară și altele importante pentru actul medical.

În Blocul Operator Central de la SUUB pot fi operați aproximativ 50 bolnavi/zi.La Spitalul Universitar de Urgență București, de la începutul anului până în prezent au fost îngrijiți 49.000 de bolnavi în spitalizare continuă, peste 85.000 de bolnavi în spitalizare de zi și au fost făcute aproximativ 300.000 de consulturi în UPU și Ambulatoriul Integrat. Dintre bolnavii internați la SUUB, de la începutul anului până în prezent, aproximativ 30.000 au necesitat intervenții chirurgicale.

Sursă FOTO – SUUB