Congresul Naţional al Studenţilor Farmacişti din Romania
31 March 2017
DOCUMENTAR: Institutul de seruri şi vaccinuri „Dr. Ioan Cantacuzino” – sau despre cum ne distrugem institutele de succes
1 April 2017

Bob Dylan, laureat al Premiului Nobel, în pericol de a pierde premiul. Care sunt motivele ce pot duce la pierderea sumei de 830.000 de euro?

Corina Negrea, singurul jurnalist român care participă de 20 de ani la Festivităţile de decernare a Premiului Nobel, a fost invitată în matinalul Radio Romania Cultural. Aceasta a vorbit în exclusivitate despre cum şi cine a încălcat regulile de ceremonial, dar a oferit şi detalii din culisele acestei festivităţi.

În luna decembrie a anului trecut, Bob Dylan a primit premiul pentru literatură, fiind reprezentat la decernarea premiilor de cântăreaţa Patti Smith. Absenteismul de la Gala si lipsa discursului de receptie îl pot lăsa pe acesta fără premiul în bani oferit.

Conform regulamentului Academiei Suedeze, un laureat Nobel care nu rosteşte un discurs la şase luni de la data când i-a fost decernat premiul, rămâne cu diploma şi cu medalia, dar pierde contravaloarea în bani a premiului, respectiv suma de  830.000 de euro.