Bilet de îmbarcare spre… Apuseni şi mai apoi către Bolivia, mai precis La Paz
21 October 2017
BOLIVIA: LA PAZ – GHEŢARI ŞI PĂDURI TROPICALE
21 October 2017

BOLIVIA

Bolivia este o ţară din America de Sud deosebit de frumoasă, ce cuprinde toate formele geografice, având şi o varietate foarte mare de climă. Cei ce ajung aici vor găsi păduri tropicale, deşert sau savane, dar şi regiuni în care temperatura medie anuală ajunge la 15 – 20 de grade Celsius. Interesant este că în aceste zone, temperatura poate varia foarte mult pe timpul zilei şi al nopţii. Astfel, odată cu lăsarea întunericului se poate ajunge la 0 sau chiar – 1 grad Celsius, în vreme ce la mijlocul zilei termometrul ne poate indica chiar şi 35 de grade Celsius.

 

* * *

 

Turistul care alege să viziteze Bolivia va avea plăcuta surpriză să constate că ţara, este una dintre cele mai bogate din punct de vedere cultural şi istoric. Înainte de bine cunoscuta invazie a spaniolilor, pe acest tărâm au locuit incaşii, una dintre cele mai mari civilizaţii din America Latină. Drept pentru care, în multe locuri se pot găsi construcţii minunate de mii de ani, ridicate în inima munţilor, alături de ruine vechi ale unor aşezări distruse de-a lungul timpului, cum ar fi de exemplu satul Tiwanaku (capitala Regiunii Aymara), ce îşi are originile în jurul anului 1500 î.e.n.

* * *

Capitala constituţională a Boliviei este Sucre (o bijuterie a artei baroce şi a Renaşterii), considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Boliviei. Centrul puterii administrative se află însă în La Paz, unde se găsesc sediul guvernului şi al preşedinţiei. Oraşul este responsabil pentru două treimi din producţia industrială a ţării, iar în centrul său îşi desfăşoară activitatea băncile şi reprezentanţele firmelor străine. Şi tot aici, în La Paz, se organizează şi târgurile internaţionale amerindiene, de unde pot fi achiziţionate poncho-uri originale, specifice regiunii.

 

* * *

 

Cât despre cel mai populat oraş al Boliviei, acesta se găseşte în câmpiile orientale (pe malul râului Pari) şi se numeşte Santa Cruz de la Sierra. A fost fondat de spanioli în secolul XVI. O dată pe an (în luna februarie), aici se organizează Carnavalul Mardi Grass. Dispunând de o climă de savană tropicală (cu o temperatură medie anuală de 23 de grade Celsius), Santa Cruz de la Sierra oferă vizitatorilor, numeroase obiective turistice, cum ar fi de exemplu una dintre cele mai mari galerii de artă din Bolivia.