Omul circ
16 June 2017
Spectacolul „Brodsky/Baryshnikov” în imagini
17 June 2017

‘Brodsky/Baryshnikov’ – un succes absolut la FITS 2017

Unul dintre cele mai așteptate spectacole ale ediției XXIV a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ‘Brodsky/Baryshnikov’ — bazat pe poemele lui Joseph Brodsky, în regia lui Alvis Hermanis și interpretarea lui Mikhail Baryshnikov, a fost primit cu multă bucurie de publicul aflat în sala Teatrului Național ‘Radu Stanca’ din Sibiu. O interpretare emoționantă a textelor lui Brodsky, un decor minimalist și momente de dans în stilul inconfundabil al artistului — câteva ingrediente care au făcut din această reprezentație una cu adevărat memorabilă.

David Dimitri, omul-circ, a susținut, tot ieri, primul spectacol dintr-un șir de cinci reprezentații cu care ne încântă la FITS 2017. Un one man show în care artistul s-a autocatapultat dintr-un tun, cu foc, pe o frânghie, apoi a mers pe sârmă la aproximativ 20 de metri înălțime și a ridicat nivelul de adrenalină al publicului prezent la Baza Hipică din Sibiu.

Cea de a doua reprezentație ‘Caii cerului’, a companiei Kibbutz Contemporary Dance Company, s-a jucat din nou în fața unui public foarte receptiv, povestea emoționantă imaginată de coregraful Rami Be’er fiind foarte apreciată de publicul prezent la BRD Scena9.

‘Nu există conceptul de greșit sau corect în aprecierea dansului contemporan. Spectatorul este condus, la începutul dansului, până într-un anumit punct, dar apoi toată înțelegerea ține de imaginația fiecăruia. (…) Mișcarea este o modalitate de comunicare, un pod între oameni de diferite naționalități, trecuturi sau religii. Fără prea multe cuvinte, putem crea un dialog, iar asta e contribuția noastră: încercarea de a crea o lume mai bună’, spune coregraful.

Vineri, 16 iunie, în ultimul week-end de FITS 2017, spectacolele de stradă revin în număr mare pe Pietonala Nicolae Bălcescu, în Piața Mică și în Piața Mare. ‘Metamorfoze’, spectacolul lui Silviu Purcărete, își va întâlni pentru ultima oară publicul la Sibiu, producția jucându-se încă o dată în România, la Constanța, la finalul lunii iulie. Urmează ca ‘Metamorfoze’ să se mute definitiv la Esch, parte a schimbului cultural între Sibiu și Luxemburg la împlinirea a zece ani de când Sibiul a fost Capitală Europeană a Culturii, împreună cu Luxemburg.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic, de la ora 9:00 — 20:00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro sau din rețeaua națională a magazinelor Germanos, Orange și Vodafone, Librăriile Humanitas și Cărturești.

Programul de spectacole al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informații sau neclarități, vă rugăm să vă adresați pe e-mail la ticketing@sibfest.ro.