Spectacole despre Vincent Van Gogh, Antonin Artaud și Ezra Pound în acest weekend, în Festivalul ”25 de zile de Teatru”!
10 October 2020
DbutanT nu mai ajunge la Constanța din cauza restricțiilor impuse de COVID-19. O parte din festival se mută online
13 October 2020

Bucharest Fashion Film Festival revine într-un format exclusiv online

Primul eveniment din România plasat la intersecția dintre fashion, film și advertising, Bucharest Fashion Film Festival, se va desfășura în perioada 6-11 noiembrie 2020,  exclusiv online pe site-ul festivalului, dar și pe platforma TIFF Unlimited.

În contextul provocărilor survenite din cauza pandemiei, formatul festivalului a fost redesenat astfel încât să ajungă în mediul online ținând cont de nevoile actuale ale publicului. “Este foarte important pentru noi să transmitem conținut de calitate, dar în același timp să-l adaptăm într-o formă cât mai plăcută și accesibilă celor care ne urmăresc“, a precizat Ioana Diaconu, co-fondatoare Bucharest Fashion Film Festival.

Documentarul Martin Margiela In His Own Words (2019), portretul unic al celui mai mare mit din istoria modei și The Disappearance of My Mother (2019), povestea captivantă a unei mame, top model internațional în anii ‘60 și muză pentru Salvador Dali și Andy Warhol, sunt primele titluri anunțate.

Cu scopul de a pune bazele unui forum de discuție despre relația dintre film și modă, programul Bucharest Fashion Film Festival de anul acesta va include secțiunea competiţională în cadrul căreia sunt premiate cele mai bune filme de modă locale și internaționale. Programul festivalului are în componență filme cult, documentare despre personaje marcante din istoria modei și dezbateri susținute de profesioniști din sfera locală și internațională. Lor li se adaugă noi secțiuni, un podcast, dar și un masterclass despre cum va evolua industria filmului de modă.

Bucharest Fashion Film Festival introduce secțiunea Dressing the Cinema, care va prezenta o selecție de filme clasice și cult, prin care se urmărește o explorare a costumului ca instrument în construcția personajelor și ca limbaj vizual în prezentarea firului narativ. Anual, acestea vor fi coagulate sub o umbrelă tematică.  Camp, tema de anul acesta, este un concept teoretizat pentru prima dată  în 1964 de criticul american Susan Sontag, prin care aceasta înțelegea un anumit mod de a vedea lumea ca un fenomen estetic. Esența camp-ului stă într-o înclinație către nenatural, către stilizare și exagerare.

Mai multe informații găsiți la www.bucharestfashionfilm.ro, Facebook: @BucharestFashionFilmFestival și Instagram: @bucharestfashionfilmfest.