„Ce se întâmplă cu iubirea?”, un cadou pentru toți cei care au avut vreodată de spart o limită
24 December 2020
VOCE, EMOȚIE, EVADARE de Sărbători – Gaițele de Alexandru Kirițescu
26 December 2020

Bucuria, emoțiile și miracolul unui spectacol de teatru le regăsim pe Scena Digitală a Naționalului din Sibiu

Treizeci de spectacole de teatru, teatru-film și filme, dintre care 22 de premiere, înregistrate de Teatrul Național „Radu Stanca” în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii, pot fi urmărite anul viitor pe www.scena-digitala.ro.

Prin acest demers, Naționalul sibian oferă publicului posibilitatea de a viziona, în sistem de abonament, producțiile online, începând din 24 decembrie, devenind astfel primul teatru din această categorie cu platformă integrată video-on-demand, care poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual.

Spectacolele prezentate în cadrul Scenei Digitale (www.scena-digitala.ro) sunt înregistrate sau produse special pentru mediul online, în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii, pentru a oferi cea mai bună experiență de vizionare.

Costul abonamentelor variază între 49 lei și 329 lei, în funcție de durată și numărul de spectacole incluse. Utilizatorii care achiziționează abonamente în luna decembrie, beneficiază de o perioadă gratuită de acces în platformă, până la 1 ianuarie. Toate producțiile sunt disponibile în limbile română și engleză și pot fi urmărite pe orice dispozitiv (PC, laptop, smartphone, tabletă, TV).

„Știm că cel puțin pentru o vreme accesul publicului în săli nu va fi posibil, sau nu la capacitate maximă, dar oamenii au în continuare nevoie de bucuria, emoțiile și miracolul unui spectacol de teatru. Poate această nevoie este chiar mai mare acum, când experiențele la care avem acces sunt limitate, deja de ceva timp. Am văzut acest lucru și din reacția publicului din acest an, pentru că toate difuzările online ale teatrului și ale FITS au înregistrat peste 3 milioane de vizualizări. Am decis să consolidăm Scena digitală și să oferim iubitorilor de teatru de oriunde posibilitatea de a vedea spectacolele noastre, în cea mai bună formă pe care momentul o permite, acum și pe bază de abonament, cu o ofertă de preț și mai bună. Acum, spectatorii pot viziona opt spectacole, înregistrate sau realizate special pentru online, iar în 2021 vom prezenta alte 22 de producții de excepție”, declară Constantin Chiriac, Director general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Naționalul sibian a pornit demersul de a difuza online spectacole, povești, spectacole lectură sau conferințe speciale încă din luna martie, continuând cu organizarea online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și cu redifuzarea ulterioară, în mod gratuit, a celor 138 de spectacole de teatru, dans, muzică sau circ de calibru internațional, dar și a altor momente teatrale oferite de actorii teatrului.