Autobiografia olografă a lui Horia Hulubei, găsită în dosarul de securitate de la CNSAS
3 December 2018
Festivalul UNFINISHED
4 December 2018

Cafeneaua de știință – “Cu femei care fac știință, despre femei care au făcut știința”

La Editura Nemira a apărut cartea intitulată Femei în știință. 50 de femei  temerare care au schimbat lumea, scrisă și ilustrată de Rachel Ignotofsky – o carte cu portretele  femeilor care au schimbat și inovat domeniul științei, ingineriei și tehnicii.

(https://nemira.ro/femei-in-stiinta-50-de-femei-temerare-care-au-schimbat-lumea)

La Cafeneaua de știință din această seară, câteva femei care fac știință în România vorbesc despre femei care au făcut știință – în România dar și în lume: dr. astronomie Magda Stavinschi, (http://www.meronia.ro/colectii/dictionare-si-enciclopedii/detalii/lucrare/femei-de-seama-din-romania-de-ieri-si-de-azi.html), dr.biologie Beatrice Mihaela Radu, conf.univ la Facultatea de Biologie a Universității București, Departamentul de Anatomie, Fiziologie Animală și Biofizică, dr. biologie Oana Paula Popa, coordonatoarea laboratorului de genetică al Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa din București, prof. Erika Suhai, profesor de matematică, ”animator” al olimpiadelor naționale și internaționale de astronomie, Alexandra Florescu, redactor Editura Nemira și traducătoarea cărții (https://nemira.ro/femei-in-stiinta-50-de-femei-temerare-care-au-schimbat-lumea) și o foarte tânără invitată surpriză, care veți afla cine este doar dacă veți asculta emisiunea!

Pe toate frecvențele Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro, între 19.00 – 20.00.

Emisiunea a fost înregistrată joi, 15 noiembrie a.c., la Cafeneaua Bernshutz a Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură.

Realizator și moderator Corin Negrea