Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi mai apoi către Italia, la Florenţa
21 April 2018
ITALIA: FLORENŢA – BASILICA SANTA MARIA DEL FIORE
21 April 2018

Calatorie in jurul lumii – Sambata 21 Aprilie 2018, ora 19.00

Realizator Magdalena Tara

Invitat special E.S. Domnul Jabu Mbalula – Ambasadorul Republicii  Africa deSud

Cu participarea actorilor Alina Tomi si Tomi Cristin

Ziua Nationala a Africii de Sud   –  Ziua Libertatii – se sarbatoreste pe 27 aprilie in fiecare an. In aceasta zi, sud-africanii sarbatoresc castigarea libertatii si marcheaza primele alegeri post-apartheid, organizate in acea zi.  Alegerile din 27 aprilie 1994 au fost primele alegeri democratice, non-rasiste, la care au votat toti sud-africanii cu varsta de peste 18 ani, indiferent de grup etnic sau rasa.

Anul acesta, ceremonia Zilei Nationale si alte activitati din cursul anului vor fi dedicate centenarului Nelson Mandela (nascut in 1918), datorita contributiei sale imense la lupta pentru libertate din Africa de Sud.

In septembrie 2016 s-a semnat un Protocol de colaborare intre guvernele roman si sud-african, un cadru structural care a deschis drumul pentru alte  angajamente in domenii precum educatia, cultura, stiinta si tehnologia.

Exista acorduri semnate intre universitati sud-africane si universitati romanesti.  Universitatea de Vest din Timisoara  are relatii stranse cu Universitati din Western Cape, Cape Town si Stellenbosch. Timisoara gazduieste Centrul de Studii Africane UBUNTU. Universitatea din Pretoria colaboreaza pe proiecte comune cu Universitatea Babes Bolyai din Cluj si cu Institutul pentru Studii Africane din cadrul acesteia.