Dezbatere: legătura dintre advertising și artă, la Galeria Întâlnirilor
24 January 2017
Andreea Diana Tănăsescu, fondatoarea comunității La Blouse Roumaine a fost invitata Ioanei Bâldea Constantinescu în cadrul emisiunii „Orașul Vorbește”
24 January 2017

Călatorie la Cadiz-Spania

Cadiz face parte din categoria celor mai vechi orașe din Europa, înconjurat aproape în întregime de apa, vă poate oferi o vacanta deosebit de plăcută în care veți putea vizita numeroase obiective turistice.

Cadiz este un oraș tipic andaluz cu priveliști splendide care vă pot transpune într-o altă epocă, doar privind străzile și arhitectura inconfundabilă. Partea veche a orașului este cunoscută sub numele de orașul vechi și cele mai reprezentative cartiere sunt : El Pópulo, La Viña și Santa Maria. Totul în această zonă este în antiteză cu arhitectura modernă prezentă în restul orașului, lucru ce cu siguranță va fi pe placul vizitatorilor ce-și petrec majoritatea timpului în centre urbane aglomerate înțesate de cladiri din sticlă și centre comerciale.

Merită vizitată  catedrala orașului, dar și biserica Santa Cruz, dar mai ales San Felipe Neri, care este celebră în Spania datorită faptului că este locul în care, în ciuda asediului condus de Napoleon Bonaparte, aici guvernul provizoriu a fost creat având propria lui constituție.

Cadiz nu este ca alte orașe-port de mărimea sa deoarece, odată ajunși acolo, vă veți simți foarte relaxați, iar mediul înconjurător se va dovedi a fi foarte prietenos cu localnicii, dar mai ales cu turiștii. Acest lucru se datorează, cu siguranță, prezenței mării ce nu vă va permite să vă rătăciți mai mult de două străzi, ea înconjurând aproape din toate părțile Cadizul.

Tot datorită mării, Cadiz se bucură de plaje incredibile încălzite de soarele arzător, ce îndeamnă la o carte bună alături de o băutură răcoritoare. Plaja Caleta este printre preferatele turiștilor deoarece ea se află chiar între două castele absolute incredibile, San Sebastian și Santa Catalina.

Și dacă vă plac petrecerile, cu siguranță veți adora Carnavalul de la Cadiz, printre cele mai celebre din lume. Acest carnaval pune foarte mare accent pe satiră și spirit. Grupurile satirice, denumite chirigotas, joacă pe stradă adevarate piese de teatru sau musical-uri.Se cântă muzică clasică și are loc chiar un concurs între mai multe echipe de acest fel. Perioada Carnavalului de la Cadiz se desfășoară intre jumătatea a doua a lunii februarie și începutul lunii martie.

Dacă vă doriți să aveți parte de o vacanță în care să vizitați unul dintre cele mai vechi orașe din Europa și să vă bucurați de plajă, chiar si de carnaval, mergeti la Cadiz!

Pîrvu Emanuela