Bilet de îmbarcare spre… Bistriţa Năsăud şi apoi către Cuba, la Havana unde vom vizita Cimitirul Cristofor Columb …
8 January 2017
Bilet de îmbarcare spre… Bistriţa Năsăud şi apoi către Iran, la Teheran…
14 January 2017

Călătorie spre credință

Despre frumusețile ce se găsesc pe Valea Oltului s-a tot vorbit, însă ideal ar fi să aducem în discuție sentimentele ce ies la suprafață atunci când vizităm aceste locuri. România ascunde peisaje cu o încarcătură spirituală deosebită. Un asemenea loc este și cel spre care vă propunem să ne îndreptăm atenția, și anume, Mănăstirea Turnu.

Această așezare bisericească se află în județul Vâlcea, pe malul stâng al Oltului, iar ca punct de reper putem avea un alt monument istoric, Mănăstirea Cozia. Legătura cu aceasta din urmă datează încă de la întemeiere, în secolele XV-XIV, atunci când călugări din Mănăstirea Cozia s-au retras în munți trăind în condiții grele în chilii construite în piatră.  Rămășitele acestora poartă mintea călătorului într-o lume a credinței, a sacrificiului și a durerii de toate felurile.

Vizita te face să reconsideri valorile creștinismului, să-ți odihnești gândurile ce aleargă prin minte mânate de problemele cotidiene. Faptul că poți pătrunde în chiliile vechi de sute de ani îti pune la grea încercare imaginația, iar dacă ești norocos, sau mai bine spus binecuvântat, și ai parte de o zi cu cer senin și soare, poți crede că Oltul te-a purtat la porțile Paradisului, însă unul creat de mâna omului.

Zgăvîrdici Emma Mihaela