UNITED, un proiect bazat pe implicare civică și împuternicirea tinerilor
28 October 2020
De Haloween, Salvati Copiii si-a propus să sperie România nu cu monștri ci cu cifre
30 October 2020

Campania Time to move 2020

Pe 31 octombrie se încheie campania „Time to move”, organizată de Eurodesk, un eveniment care a durat o lună şi s-a desfășurat online, în premieră, la nivel internaţional. Campania a constat într-o serie de evenimente fizice și online ca: voluntariatul virtual, schimbul școlar de experiență sau internshipurile instituționale. Simona Jianu, coordonator Eurodesk Romania a vorbit la RRC despre campania din acest an (fişier audio).

Judeţul Ialomiţa este una din regiunile româneşti care-a fost extrem de dinamică în campania Time to move 2020. După cum remarca profesoara Simona Tonţ, inspector judeţean pentru proiecte europene, „pe parcursul lunii octombrie am desfăşurat, în calitate de multiplicator Eurodesk, o serie de evenimente de informare adresate tinerilor din mai multe licee din judeţ. Proiectele au avut loc la Liceul Teoretic “Carol I” din Feteşti, Liceul Pedagogic “Matei Basarab” din Slobozia, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Feteşti, Colegiul Naţional “Grigore Moisil” din Urziceni, Liceul de Arte “Ionel Perlea” din Slobozia şi Liceul Tehnologic “Al.I.Cuza” tot din Slobozia. Activităţile de informare s-au desfăşurat în contextul actual al pandemiei, în mediul online şi au folosit platforma Googlemeet. A fost provocator, am trăit o experienţă de învăţare reciprocă inedită împreună cu tinerii care-au primit informaţii despre serviciile Eurodesk.

A învăţa este o artă chiar în condiţii excepţionale, cum sunt războaiele sau pandemiile. În aceste vremuri speciale, actul educaţional depinde de profesori şi educatori creativi, talentaţi şi dedicaţi, de voluntari entuziaşti, de elevi şi discipoli curioşi. Campania Time to move este unul din actele educaţionale transformat de opt ani, la nivel european, acum şi la nivel mondial, în artă a cunoaşterii şi comunicării.

Foto – ISJ Ialomiţa

Mirela Nicolae