Dimensiunea științifică a artei: Sillyconductor – Când vorbim de muzica plantelor, sunetele lor sunt de fapt impulsuri electrice transformate în sunet de dispozitive electronice
24 November 2020
#BikeForScience la Știința 360 – 24 noiembrie 2020
25 November 2020

Campanie națională de informare COVID-19 susținută de Crucea Roșie România

Societatea Națională de Cruce Roșie din România implementează un nou proiect de intervenție în pandemia COVID-19.  Proiectul vizează o campanie națională de informare și de conștientizare a populației, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, 23.500 de elevi din 40 de județe și 4 sectoare ale Municipiului București vor participa, timp de 4 luni, la sesiuni de educație pentru sănătate și suport emoțional atât în școli cât și în sistem online, sesiuni susținute de voluntari instruiți ai Crucii Roșii Române. Totodată, 188.000 de adulți, în special din mediul rural sau din comunități aflate în risc de infectare, vor primi informații despre prevenția îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu boala COVID-19 și despre modalitățile de reducere a stresului provocat de aceasta.

Campania a debutat în luna octombrie cu mai multe sesiuni de informare și instruire a 470 de voluntari de Cruce Roșie din 44 de filialele din țară. Încă din data de 16 noiembrie, voluntarii au participat la caravana de educație pentru sănătate, atât prin sesiuni destinate elevilor, fizic și online, cât și prin deplasarea efectivă în comunități aflate în risc de infectare și informarea directă a membrilor acestora.

Un plus al campaniei este componenta de feedback comunitar prin care, în funcție de nevoile de informare ale populației constatate la nivel local, filialele de Crucea Roșie vor adapta campania punând accent pe aceste nevoi.  

Pentru publicul general, Campania națională de informare și conștientizare a populației în vedere limitării infectării cu virusul COVID-19 continuă în sistem online și pe rețelele de socializare prin publicarea de materiale și prin apelul la respectarea măsurilor de protecție și a indicațiilor autorităților.

Niciunul dintre noi nu este în siguranță până când toți nu sunt în siguranță! 
 
Sursă FOTO – Societatea Națională de Cruce Roșie din România