Luiza Fatyol, invitată în spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de pe scena Operei Naționale București
11 March 2022
Soprana Rodica Vică revine pe scena Operei Naționale Române din Iași pentru un debut extraordinar în „La Traviata” de Giuseppe Verdi
12 March 2022

Campanie umanitară – Alături de refugiații din Ucraina organizată de Biblioteca Națională a României și Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR)

(Photo by Louisa GOULIAMAKI / AFP)

Strângere de donații la București

începând cu 10 martie 2022

la sediul Bibliotecii Naționale a României, Bd. Unirii, nr. 22,

intrarea prin Bd. Mircea Vodă, sala GP14

interval orar 9 – 16, de luni până vineri și prin programare prealabilă

Pentru a veni în sprijinul refugiaților ucrainieni, greu încercați în aceste zile negre ce afectează pacea întregii lumi, Biblioteca Națională a României, împreună cu Muzeul Ororilor Comunismului în România, se alătură demersurilor de ajutorare a refugiaților, organizând la sediul lor, începând din 10 martie, o campanie umanitară de strângere de donații.

Refugiații au nevoie de multe lucruri, dar în primul rând de materiale de strictă necesitate: așternuturi de pat și prosoape, pături, obiecte de igienă personală, aparate de încălzit, alimente neperisabile, recipiente și tacâmuri (de unică folosință), cartele SIM, telefoane, haine călduroase pentru femei și copii, iar pentru copii – jucării, jocuri, caiete, cretă, creioane, hârtie etc., cărți, (pentru orice grupă de vârstă, chiar cu text în diferite limbi străine). Vă rugăm să notați pe pachetele dv. conținutul lor.

Sperăm să aducem alături de noi cât mai multe organizații non-guvernamentale și, mai ales, oameni obișnuiți, dispuși să dea o mână de ajutor.

Cei ce pot contribui cu donații materiale sau pot ajuta la transportul donațiilor la locul unde acestea sunt necesare sunt invitați să ne contacteze și să vină la sediul Bibliotecii Naționale a României, Bd. Unirii, nr. 22, menționând la intrare motivul vizitei: Campanie umanitară – Alături de refugiații din Ucraina.