Tulburarea de Spectru Autist. Ghidul complet pentru intelegerea autismului de Chantal Sicile-Kira
13 December 2017
Grajdurile lui Augias, de Dan Pavel, în discuţie la Bucureşti
15 December 2017

Când omida devine fluture sau dictatura română văzută de o adolescentă liberă – lansare la Libraria Eminescu

Scriitoarea de origine română Marina Anca va lansa în 14 decembrie 2017, la ora 17.30, la Librăria Eminescu volumul Când omida devine fluture sau dictatura română văzută de o adolescentă liberă, aparut la Editura EIKON. La lansare va vorbi actrita Manuela Harabor.

„Autoarea dezvaluie Occidentului regimul comunist si dictatura lui Ceausescu prinistoria familiei sale si relatarea vietii de zi cu zi din perspectiva unei adolescente de paisprezece ani.”

Emigrată din România încă din copilărie, ea a scăpat ca prin urechile acului de timpurile regimului comunist în 1983, dar i-au trebuit 30 de ani ca să dezvăluie în prima ei carte „Când Omida devine fluture sau dictatura română văzută de o adolescentă liberă” cum se petreceau lucrurile în România pe vremea aceea. După 1989 s-a întors la București din ce în ce mai des. Așa și-a luat avânt să-și aștearna pe hârtie amintirile (publicate inițial în franceză în noiembrie 2013). Marina Anca și-a prezentat cartea tradusă în limba română chiar de ea la Institutul cultural, în cadrul Festivalului Filmului European – Editia 2014, pe data de in 2014, alături de Ada Solomon, producătoare și Vali Hotea, realizator, amândoi prieteni din copilărie, versiunea franceză a cărții fiind reeditată.

Marina Anca locuiește în Franța, la Paris, unde, după studii în comerț internațional și un masterat în drept, urmate de o carieră de douăzeci de ani în modă și publicitate, a abandonat totul pentru a se consacra scrisului și fotografiei sub numele de artist Marina Anca. Ea a fost onorată de Cercul European pe data de 30 martie 2017, la Salonul Femeilor de Litere, pe data de 18 mai 2017 și la Festivalul Cărții de la Paris pe data de 20 mai 2017.

In luna noiembrie, Marina Anca şi-a prezentat cartea publicată la castelul Ripaille, între Thonon și Evian pe lacul Léman, la Salonul de Carte 2017 din Ambroix și la faimosul salon din Touquet, evenimente semnatare ale Convenției de evenimente literare.