“TIME IS …ENGLISH”: SARBATORI SI TRADITII ALE LUNII MARTIE, IN INSULELE BRITANICE
1 March 2017
‘Nino Arlechino’ și ‘Cu Nino la Londra’ – două premiere la Opera Comică pentru Copii
1 March 2017

Caravana Docuart dă play documentarului pe 3 și 4 martie la Brașov

Caravana Docuart va proiecta peste 10 documentare premiate în zilele de 3 și 4 martie la Cinemateca Patria din Brașov și va organiza sesiuni de întrebări și răspunsuri cu realizatorii din spatele camerei.

Caravana Docuart, ajunsă la a 4-a ediție, se reîntoarce la Brașov, care încă din 2014 reprezintă prima oprire din traseul evenimentului. În cadrul Caravanei vor avea loc proiecții de film documentar exclusiv românesc și, în mod particular, contemporan. Așadar, o parte dintre proiecții vor aduce în fața publicului regizori și protagoniști ai producțiilor care vor purta discuții interactive cu spectatorii și le vor arăta culisele cinematografice.

Vineri, 3 martie, programul Caravanei debutează de la 17:30 cu documentarul hibrid Proiectionistul (R. Norbert Fodor) și continuă cu 3 filme proaspete, studențești: 10:34 to Belgrade (R. Ioana Grigore). Capoeira, dansul libertătii* (R. Rista Enxhi) și Stories in Tea Cups* (R. Mirona Radu). De la 19:15 va fi proiectat filmul Monicăi Lăzurean Gorgan, Doar o răsuflare, un tablou al relațiilor de familie. În încheiere, alături de regizorul Cornel Mihalache, spectatorii vor viziona lungmetrajul Un film mai putin vesel, mai mult trist, poetic si sfătos*.

Sâmbătă, proiecțiile încep de la 16:30 cu Perfection is Forever, o co-producție cu Marea Britanie, în regia Marei Trifu. Apoi, programul continuă cu un fragment de viață din sânul minorității rrome în Angela (R. Botond Pusok) și câștigătorul premiului pentru cea mai bună imagine la București Docuart Fest 2016 – Ultimul căldărar (R. Cosmin Bumbuț & Elena Stancu). De la 19:00 e programată o călătorie antropologică în muzica românească de astăzi prin 100 de movile*  cu regizorul Max Ciorbă, iar evenimentul se încheie cu câștigătorul marelui trofeu Docuart Fest 2016 – Imagini din vis* (R. Sorin Luca).

Proiectul este organizat de asociația culturală pentru film documentar românesc Docuart și reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Caravana Docuart este co-finanțată de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Intrarea în lumea documentarului este liberă.

 

Programul complet pe caravana.docuart.ro

 

* proiecții urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri