Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – 14 iulie 2022 – Cristinel Diaconu: Investițiile în inteligență sunt, pe termen lung, cele mai rentabile!
14 July 2022
Cel mai nou lansator european, racheta Vega-C, a avut zborul inaugural
20 July 2022

Cariera Minieră Roșia – o problemă cu mai multe rezolvări?

 https://www.gorj24.com/ce-se-va-intampla-cu-doua-din-cele-mai-mari-excavatoare-din-ceo/

 
 
La începutul lunii iulie a.c., Tribunalul București decidea suspendarea Acordului de mediu care permite exploatarea cărbunelui de la Cariera Minieră Roșia, județul Gorj.
Ioana Ciută, președinta Bankwatch România (https://bankwatch.ro/), organizația care a inițiat acțiunea în instanță, explică de ce și cum s-a ajuns la această decizie.
Cariera Minieră Roșia este cea mai mare carieră de suprafață de exploatare a cărbunelui din Europa și  aparține Complexului Energetic Oltenia S.A.  (https://www.ceoltenia.ro/). 
Daniel Burlan, Președintele CEOltenia explică, de asemenea, pentru Radio România Cultural, situația în care se află acum activitatea de la Cariera Minieră Roșia. 

 

Decizia de suspendare a Acordului de mediu, care a dus la încetarea activității de la Cariera Roșia, a generat nemulțumirea angajaților de aici. În data de 7 iulie a.c., cu ocazia unei vizite de documentare pentru presă, organizată de Bankwatch România la Târgu Jiu, a avut loc un miting spontan neautorizat, la care au participat o parte dintre angajații Complexului Energetic Oltenia.
 
La solicitarea protestatarilor, doi dintre reprezentanții Bankwatch România, prezenți la întâlnirea de la Târgu-Jiu, au încercat să explice demersurile întreprinse.