România, țară invitată la Târgul de Carte de la Madrid – primele calcule
10 June 2018
10 scriitori contemporani citesc pentru copii
11 June 2018

Cătălin Dorian Florescu – Bărbatul care aduce fericirea, la Revista Literară Radio

Bărbatul care aduce fericirea este cel mai recent roman al lui Cătălin Dorian Florescu, apărut, de curând, la editura Humanitas.
Scriitorul Cătălin Dorian Florescu a fost astăzi invitatul Ancăi Mateescu la Revista Literară Radio.
Cătălin Dorian Florescu trăieste în Elveția de la 15 ani. De când a fugit, împreună cu părinții, din România lui Nicolae Ceaușescu și s-a stabilit in Occident. A urmat studii de psihologie și psihopatologie la Zürich iar după absolvire a lucrat, o vreme, ca psiholog într-un centru de reabilitare pentru dependenții de droguri. Scrie in limba germană și a cunoscut succesul încă de la apariția primului roman, Vremea minunilor, în 2001. De atunci, trăiește din scris. Iar la 10 ani de la debut, în 2011,  a obținut Premiul pentru cea mai bună carte a anului în Elveția, pentru romanul Iacob se hotărăşte să iubească. De curând, lui Cătălin Dorian Florescu i-a apărut, la editura Humanitas, în traducerea Marianei Bărbulescu, cel mai recent roman publicat acum doi ani în limba germană:Barbatul care aduce fericirea.

„Îmi văd romanul nu numai ca pe o poveste despre cum îți cauți locul în lume, ci și despre cum poti găsi prin narațiune calea spre celălalt, spune Cătălin Dorian Florescu, invitatul meu la Revista Literară Radio de astăzi.