Miracolele lui Iisus explicate de știință
17 April 2017
Artistul care cuibărește
18 April 2017

Ce au în comun arta și știința?

La sfârșitul lunii martie, dr. Marius Stan a susținut conferința „Știință – Artă – Societate“, în aula Bibliotecii Academiei Române.
Plecat din România în 1997, pentru un stagiu postdoctoral, dr. Marius Stan a dezvoltat o bogată carieră științifică în Statele Unite ale Americii. Este doctor în chimie, cercetător principal la Argonne National Laboratory și Senior Fellow la Universitatea din Chicago și Universitatea Northwestern. Este specialist în chimie computațională, fizician cu preocupări în termodinamica de non-echilibru, eterogenitate și proiectarea materialelor pentru aplicații energetice și electronice. Activitatea sa de cercetare s-a concretizat, de-a lungul anilor, într-o serie de cărți și articole publicate în reviste științifice, precum și în cele peste o sută de prelegeri susținute în calitate de invitat la conferințe internaționale.
„Oamenii de știință și artiștii sunt creatori conduși, în egală măsură, de curiozitate. Folosind metode diferite, ei generează și comunică cunoștințe și emoții“, declară dr. Marius Stan. În prelegerea sa, a vorbit  despre interacțiunea dintre știință și artă, folosind rezultate experimentale, teoretice și computaționale din fizică, chimie și știința materialelor.