Născut în România: Stockholm – o capitală modernizată de arhitecta Ina Calmanovici
15 November 2020
Născut în România – Cum învățăm să ne ”împrietenim” cu noi înșine, mai ales în vremuri de restriște – un dialog cu Mihaela Gînju, director executiv și co-fondator Erudio, sâmbătă 21 noiembrie 2020
20 November 2020

Ce este slow fashion? Născut în România cu Andreea Sofronea de la REDU – duminică, 22 noiembrie, de la ora 16.00

”Cumpără mai puțin, folosește mai mult din ceea ce ai deja” este mesajul din spatele activității REDU, un proiect de slow fashion din România care acționează cu gândul la natură și la oameni, prin reutilizarea materialelor textile și realizarea de produse noi.

 Cum poți de exemplu să dai o viață nouă blugilor tăi preferați, unei rochițe pe care ai purtat-o într-un moment special, unei genți în care ai purtat multe obiecte, dar și multe vise, și iți este greu să te desparți de ea?

 Suntem într-o perioadă grea, pentru toți resursele financiare sunt puține, iar  planeta ne-a arătat deja că dacă vom consuma mai puțin, ea ne vă răsplăti regenerându-se și oferindu-ne din ce în ce mai mult din frummusețea ei.

Prin urmare am putea adera la mișcarea slow fashion, un concept pe care atelierul REDU, al asociației Mai Bine de la Iași, îl promovează în România.

 Invitată la Născut în România, pe 22 noiembrie, de la ora 16.00, este Andreea Sofronea, actriță și designer. Realizator: Anamaria Spătaru