Un nou număr SAVANTGARDE!
10 September 2018
Biblioteca Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei, IFIN – HH de la Măgurele a găzduit ieri conferința cu tema ”Noi canale de comunicare pentru promovarea luminii extreme”
11 September 2018

Cei mai tineri inventatori din toate timpurile

Mulţi tineri din lista ce urmează au adus la lumina zilei ideile lor chiar înainte de a termina liceul. Şi astăzi ne bucurăm de acestea!

1. Philo Farnsworth – televizorul

Se poate ca fără Philo să nu fi ştiut ce înseamnă  un televizor. Sau poate altcineva l-ar fi creat la un moment dat. Cert este faptul că Philo a adus la lumina zilei invenţia sa pe când avea 14 ani.

 

 

 

2. Peter Chilvers – windsurful

În anul 1958, Peter avea doar 12 ani şi crea primul windsurf. Practica o mulţime de sporturi de apă, mai ales că a copilărit în apropierea oceanului. Într-o zi a pus o pânză pe placa sa de surf şi a ieşit un nou produs ce avea să facă istorie.

 

 

3. Becky Schroeder – glo-sheet

În anul 1974, Becky a creat prima hârtie fosforescentă şi a devenit cea mai tânără femeie care şi-a patentat creaţia. Avea 10 ani când încerca să-i facă temele în maşina mamei sale. Cum o prindea seara în maşină, copilei i-a venit ideea că nu ar strica o hârtie luminoasă. S-a jucat cu materialele fosforescente iar ideea a prins viaţă.

 

 

4. Frank Epperson – îngheţata pe băţ

La vârsta de 11 ani, în 1905, tânărul Frank a uitat amestecul de apă şi sifon pulbere într-un recipient, iar în interior mai lăsase şi un băţ cu care dorea să amestece.Peste noapte a fost frig, iar dimineaţa a găsit ideea ce avea să se dezvolte în următorii ani. Abia în 1923, Epperson a început să comercializeze îngheţata şi să patenteze ideea.

 

5. Horatio Adams – guma de mestecat

Horatio a fost fiul omului de afaceri Thomas Adams ce avea să joace un rol important în istorie. El se juca cu o gumă provenită de la copacii tropicali din Mexic şi dorea să realizeze un substituent pentru cauciuc. După ce s-a jucat mai mult cu substanţa, Horatio a realizat că a căpătat o textură masticabilă. A creat 200 de bile din ceea ce mai târziu avea să poarte numele de gumă de mestecat. Acestea au fost vândute cu 1 penny bucata.

Sinteză : Mariana Drăgoi – RADOR