Născut în România – Dan Stanca
13 July 2017
Storymania – Eminescu, marele gazetar
14 July 2017

Cele Mai Frumoase Cărți…. de vară

După o primăvară bogată în evenimente, târguri și expoziții – Târgul Internațional de Carte „Lumea Cărții” de la Praga (11 – 14 mai), Salonul Internațional de Carte de la Torino (18 – 20 mai), Romanian Design Week (București20 – 28 mai), expozițiile de la Cluj (în parteneriat cu Universitatea de Artă și Design, în perioada 11 – 31 mai) și Iași (în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, între 24 mai – 16 iunie) –  a venit vremea vacanțelor!
A vacanțelor active, desigur, pline de cărți frumoase și activități creative.

Am început în forță cu două Ateliere de crescut MIC susținute de Laura Grünberg și Iulia Iordan de la Asociația Da’DeCe în cadrul expoziției Cele Mai Frumoase Cărți din România. Selecția 2016 / Les Plus Beaux Livres de Roumanie. La Sélection 2016 deschisă la Institutul Francez din București în perioada 13 iunie – 22 iulie 2017.

În perioada 14-30 iulie așteptăm iubitorii de carte, design și arte vizuale din Târgu Mureș la Camera KArte, unde vor descoperi Cele Mai Frumoase Cărți din România. Selecția 2016 într-o expoziție organizată împreună cu prietenii noștri de la Asociația K’Arte. Vernisajul expoziției va avea loc pe 14 iulie la ora 19:00, iar programul de vizitare va fi de luni până vineri, între orele 13:00-17:00.

Și pentru că nu se poate să fie vară fără tabără, ne grăbim să fim prezenți cu o selecție de  cărți de artă și cărți de artist la MINITREMU ART CAMP 2 la Săcădat / Sovata jud. Mureș în perioada 15 – 27 iulie, unde vom cunoaște tineri pasionați de artă și vom lucra alături de artiștii invitați.

Pe final de vară vom vedea cum Copiii cultivă cărți  în tabără de la Biblioteca Copiilor „Din Loc în Loc” din  Lupeni, jud. Hunedoara, (28 august – 2 septembrie) și vom participa la activități legate de realizarea unei cărți  și sesiuni de lectură împreună cu „Citim Împreună România!”.

Nu uitați de înscrierile la ediția a VI-a a Concursului național de design de carte, până pe 31 august! Și în acest an căutăm Cele Mai Frumoase Cărți din România, așa că, dați-ne ne știre aici!

Vom reveni cu detalii despre evenimentele pe care le organizăm împreună cu partenerii noștri, așa că vă invităm să fiți alături de noi și pe site și pe pagina noastră de facebook.