IANUARIE ABSTINENT – O luna de abstinenta la alcool
4 January 2022
Certificatul digital UE privind COVID recunoscut în 33 țări terțe (din afara UE)
6 January 2022

Centre de evaluare pentru pacienții diagnosticați cu COVID

 

Autoritățile sanitare au în vedere crearea de centre de evaluare a pacienților COVID și pregătirea spitalelor pentru acordarea de servicii medicale atât pentru bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2, cât și pentru cei cu alte patologii, astfel încât să fie evitată situația din valurile precedente, care a dus la o mortalitate crescută. Subiectul a fost discutat la ultima videoconferință organizată de Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) cu șefii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a Municipiului București și cu managerii spitalelor – se anunță într-un comunicat remis presei.

Ministrul Sănătății consideră foarte importante centrele de evaluare ambulatorie, în care pacienții infectați vor fi investigați și vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital. „Ne gândim la cele mai bune soluții atât pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2, cât și la cei care au alte afecțiuni. Este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale”, a declarat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul evenimentului.

Secretarul de stat conf.dr.Adriana Pistol a precizat că e important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe.

Conf.dr.Adela Cojan, președintele interimar al CNAS: „Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați.

Ministerul Sănătății va realiza centralizarea situației centrelor de evaluare și va pune la dispoziția cetățenilor o hartă interactivă cu acestea cât mai rapid – se mai precizează în comunicat.
 
Sursă FOTO – AGERPRES