Pandemia pentru educaţia vocaţională determină neajunsuri pe termen lung
13 May 2021
Caravana vaccinării în școlile din Argeș
17 May 2021

Check your english! Have fun in the process and watch the results happen! Jocul-concurs internațional Cangurul Lingvist – Engleză dă startul înscrierilor

 

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) are plăcerea să vă anunțe că în luna mai se dă STARTUL înscrierilor la Jocul-concurs internațional Cangurul Lingvist – Engleză.

Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri-concurs își redeschide porțile pentru toți iubitorii limbii engleze, gata să îi incite cu subiecte atractive și să le testeze abilitățile. Data la care se va susține Cangurul Lingvist – Engleză este 21 mai 2021. Vă invităm să marcați această dată în calendar și să citiți informațiile de mai jos, care vă oferă mai multe detalii despre participarea la jocul-concurs.

21 mai 2021 este ziua susținerii concursului

Pentru ce nivel de școală se adresează acest joc-concurs?

Începând cu anul acesta, pot participa elevii din clasele I – XII. Încă de la cele mai fragede vârste, copiii interacționează în engleză cu diferite aplicații, melodii, desene animate și filme. Special pentru cei mici, de anul acesta se vor putea înscrie și elevii din clasele I și a II-a, sau chiar din clasa pregătitoare, dacă știu limba engleză la un nivel acceptabil.

Cum este structurat jocul-concurs?

Testul Start (recomandat elevilor din clasele I – II) conține 24 itemi, iar Story (recomandat claselor III-IV) conține 30 de itemi. Testele Joey, Wallaby, Grey Kangaroo şi Red Kangaroo sunt compuse din câte 50 de itemi, dintre care se punctează cel mult 40 de itemi, primii la care s-a răspuns corect sau greşit. Fiecare elev își va alege nivelul la care consideră că va obține cel mai bun punctaj.

Unde pot citi un regulament?

Vă invităm să consultați regulamentul aici.

Cum se va susține jocul-concurs?

Concursul se va susține în două moduri:

– offline, cu reviste tipărite, trimise la cererea participanților

Responsabilul de concurs transmite, prin e-mail sau telefonic, numărul de participanți care doresc să achiziționeze revista cu teste. Atenție! În revistă se vor regăsi foaia de răspuns și diploma de participare. După concurs, foile de răspuns sunt trimise prin poștă la adresa noastră de corespondență.

 

În cazul în care situația epidemiologică nu va permite desfășurarea cursurilor la școală, elevii pot susține concursul online, pe platforma digitală www.cangurul.net, în baza codului de participare unic, primit după confirmarea plății.

– online, pe platforma cangurul.net

Se poate intra în concurs pe 21 mai, între orele 8:00 – 21:00. Durata concursului este de 60 minute din momentul deschiderii subiectelor. Se acordă suplimentar 15 minute pentru alegerea nivelului. Instrucţiuni pentru folosirea platformei vor fi afişate pe cangurul.net.

Pentru a accesa platforma şi implicit subiectele, fiecare elev trebuie să dispună de un cod de participare UNIC, format din cinci cifre şi patru litere (exemplu 12345-ABCD). Codul se primeşte prin e-mail după achiziţionarea produsului digital de pe editurasigma.ro.

[click aici pentru produsul digital]

Care sunt premiile oferite?

Elevii vor primi diplomă de participare și analiza testului.

Profesorii-organizatori vor primi acces la rezultatele elevilor, precum și diplome și adeverințe de participare la sustenabilitatea unui proiect european.

THE KANGAROO IS MORE THAN EXCITED TO MEET THE PARTICIPANTS!

Dacă aveți întrebări, le așteptăm cu drag!