Basme de Maurice Baring, în premieră absolută, la Teatrul Naţional Radiofonic pentru copii
21 February 2019
Poveşti noi pentru voi la Librăria Cărtureşti-Verona
22 February 2019

Cinemateca Docuart: ultima proiecție de documentar a lunii februarie

Cinemateca Docuart aduce luni, 25 februarie, un nou documentar românesc la Casa de Cultură a Studenților din București, începând cu ora 19:00.

Cinemateca Docuart se întâmplă pentru cea de-a doua oară în luna februarie și propune de această dată o producție semnată de regizorul Liviu Tofan.

Brașov 1987. Doi ani prea devreme este un prolog pentru revoluţia ce avea să se întâmple în 1989. Filmul urmărește o situație istorică recentă, care, aflată fiind în umbra marii Revoluții din 1989, este readusă în atenție și, cel mai important, adevărurile îi sunt aduse în discuție.

Noiembrie 1987 a adus cea mai mare mișcare de protest în istoria comunismului român. După repetate tăieri de salarii, oamenii din Brașov au ieșit în stradă, în număr estimat de 10.000, și au strigat pentru prima dată Jos Ceaușescu. Sute au fost arestaţi și bătuţi, femei și copii, iar 61 dintre muncitori au fost deportaţi în orașe îndepărtate.

Brașov 1987. Doi ani prea devreme a fost premiat în cadrul festivalului de film documentar românesc București Docuart Fest 2018, în secțiunea dedicată producțiilor de televiziune.

Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri (Q&A) cu regizorul Liviu Tofan.

Intrarea la eveniment este liberă.

***

Cinemateca Docuart este o inițiativă care a luat naștere prin asociația culturală dedicată filmului documentar românesc, Docuart, și Casa de Cultură a Studenților din București și reprezintă o încercare de a aduce în atenția publicului, un produs cinematografic subreprezentat – documentarul românesc – și un spațiu cu potențial de revitalizare pe harta culturală a Bucureștiului.