16 PROIECTE DE FILM CU BUGET REDUS PARTICIPĂ LA LIM – LESS IS MORE
24 February 2017
Clasic e fantastic – Bela Bartok și povestea Prințului cioplit în lemn
24 February 2017

„Cod Rosu!”, al patrulea spectacol al stagiunii 2016-2017 la Clubul Dramaturgilor

Institutul Cultural Roman si Uniunea Scriitorilor din Romania, prin Filiala Bucuresti – Dramaturgie, prezinta luni, 27 februarie 2017, ora 18.00, al patrulea spectacol al stagiunii 2016-2017. Evenimentul va avea loc la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38), unde va fi prezentat spectacolul-lectura Cod Rosu! de Olga Delia Mateescu.

Isi dau concursul actorii: Alexandra Salceanu, Sorina Stefanescu, Irina Ungureanu, Ionut Kivu. Regia: Ionut Kivu. Spectacolul  va fi urmat de comentarii si aprecieri ale publicului moderate de Horia Garbea, presedintele Filalei Bucuresti-Poezie a Uniunii Scriitorilor.

Olga Delia Mateescu este o binecunoscuta actrita de teatru si film, societara de onoare a Teatrului National Bucuresti. Ca scriitoare, este autoarea a numeroase volume de teatru si proza, membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, ale carei premii le-a obtinut pentru mai multe volume. Piesa Cod Rosu! este o comedie la limita absurdului, dar inspirata din realitatea romaneasca de zi cu zi. Degradarea relatiilor umane si interpretarea abuziva a credintei aduc personajele in situatii limita. Obisnuinta de a gandi si de a vorbi in clisee anuleaza eficienta comunicarii. Pline de haz, vazute din afara, situatiile paroxistice se aglomereaza intr-o cavalcada periculoasa. Din fericire, ca in orice comedie, totul se termina cu bine.

Partener: Radio Romania Cultural.

Intrarea este libera.