Mihaela Miroiu și Maria Bucur la Oraşul vorbeşte
4 March 2020
Teme deschise: Arheologia – între ficțiune și realitate. Invitat: dr. Cătălin Pavel , luni 9 martie 2020, la Radio România Cultural
6 March 2020

Colega noastră și realizatoarea emisiunii Scena și ecranul, Elena Vlădăreanu, nominalizată la două din categoriile Premiilor Observator cultural 2020

Marţi, 7 aprilie 2020, la ora 19.00, va avea loc, la Teatrul Odeon, cea de-a XIV-a ediţie a Galei Premiilor revistei Observator cultural, în cadrul căreia vor fi acordate premii pentru cinci categorii: Eseu/Publicistică/Memorialistică“, „Critică literară/Istorie literară/Teorie literară“, „Poezie“, „Debut“, „Proză“, la cărţi de autor apărute în 2019, iar Elena Vlădăreanu a fost nominalizată atât la categoria Poezie, cât și la Premiul Observator Universitas (cărţi de poezie), cu minunata lume disney, apărută la Editura Nemira.

Elena Vlădăreanu este realizatoare emisiunii Scena și ecranul. Scrie tot felul de texte, poezie și dramaturgie. A debutat în 2001, iar minunata lume disney, apărută în 2019 la Editura Cartea Românească, în Colecția Vorpal, este al șaptelea volum al ei.

Elena Vlădăreanu: ”Mă bucură foarte mult această dublă nominalizare, mai ales cea venită din partea juriului studenților. La cartea anterioară, care fusese așa, un proiect ambițios, aveam tot felul de așteptări. Dar cu minunata lume disney nu mi-am dorit decât o carte frumoasă, și vizual, nu doar textual. Nu știu dacă mi-a ieșit așa, deși colajele făcute de Liliana Basarab sunt superbe, dar mă bucur că a fost citită și inclusă pe aceste liste scurte.”