Arta, muzica populară și solidaritatea reșițenilor se împletesc pentru a oferi speranță bolnavilor de cancer
21 December 2016
“Colinde netemperate” – un spectacol de colinde reinterpretate
22 December 2016

Concert de Anul Nou sub zodia Jazz-ului

Concertul de Anul Nou din acest an de la Sibiu aduce, ca și ediția precedentă, aceeași atmosferă fascinantă a muzicii Jazz. Publicul prezent în sală va asculta — în compania frumoasei soliste Christiana Uikita — secvențe de Jazz cântate de peste 100 de ani de mari cântăreți precum Frank Sinatra, Natalie Cole sau Ella Fitzgerard. Evenimentul are loc în 31 decembrie 2016 și 1 ianuarie 2017, la Sala Thalia din Sibiu, cu începere de la ora 18 și va fi prezentat de actrița Ioana Flora.

‘Muzica de Jazz este una foarte aparte în repertoriul unui muzician, din păcate însă prea puțin cunoscută la noi în țară. Piesele din programul Concertului de Anul Nou au fost compuse în urmă cu peste 100 de ani în America și cântată rând pe rând de celebri muzicieni, de ansambluri și orchestre senzaționale care, chiar fără o educație aparte, reușeau concerte fenomenale încântând publicul prin talentul lor nativ, mai întâi în America pentru ca apoi să pună stăpânire și pe Europa’ a declarat Andrei Marcovici, coordonatorul artistic al evenimentului.

Prin acest eveniment, organizatorii aduc la Sibiu, un oraș cu o tradiție pentru muzica Jazz, aceea atmosferă de fericire, dans și exuberanță, în încercarea de a-i face pe spectatori să uite pentru două ore de grijile și problemele cotidiene și să ciocnească la sfârșitul spectacolului un pahar de vin spumant.

Alături de Sibiu Big Band și Christiana Uikiza, pe scena Sălii Thalia va mai urca și chitaristul Rareș Popsa. Născut la Sibiu, Rareș Popsa a absolvit Liceul de Artă din localitate iar începând din 1998 și până în 2004 urmează cursurile Academiei de Muzică din Trossingen, Germania la sectia chitară clasică. Între anii 1998 și 2002 este bursier al Consulatului onorific al României la Stuttgart și al Fundației Muzicale L-Bank. În 2001 câștigă, alături de cvintetul ‘Zero Hour’, celebrul concurs internațional de Nuevo Tango ‘Astor Piazzolla’ din Castelfidardo, Italia. Devine membru permanent al ansamblului Operassion și al Tango Music Award Orchestra din Stuttgart. În 2007 concertează cu ‘Matthias Anton Group’ la sala Thalia în cadrul ‘Sibiu — Capitală Culturală Europeană’. Începând cu același an Rareș se axează în special pe muzica de Jazz, Pop și Rock activând ca muzician de studio și producător. În 2015 devine membru permanent al Contemporary Big Band Project, un ansamblu care reunește cei mai importanți muzicieni de jazz din sud-vestul Germaniei și Elveția.

Biletele pentru Concertul de Anul Nou au fost puse în vânzare în rețeaua eventim (Librăriile Humanitas, magazinele Orange, Germanos, Vodafone) și online, pe eventim.ro. Prețul unui bilet este de 50 și 75 lei în funcție de locul din sală.

Eveniment organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.