PORTRET: Antoine de Saint-Exupéry şi superba poveste a „Micului Prinţ”
29 June 2020
Se lansează o nouă colecție: CorinTeens
30 June 2020

Concursul Naţional de Creaţie Literară Vasile Voiculescu

De 31 de ani la Buzău se desfăşoară Concursul Naţional de Creaţie Literară Vasile Voiculescu, manifestare organizată în memoria marelui scriitor, originar din comuna Pârscov.

Ediţia din acest an a manifestării este organizată pentru 2 categorii de participanţi: elevi şi autori de volume apărute in perioada 1 septembrie 2019-1 septembrie 2020. La prima categorie se pot înscrie cu lucrări de poezie şi proză scurtă elevi de la şcolile gimnaziale din comuna Pârscov şi din clasele 9-12 de la toate liceele din ţară. Creaţiile literare ale elevilor- in manuscris- vor fi trimise pe adresa Centrului Cultural Alexandru Marghiloman , Strada Plantelor nr 8 B,  Buzău,  până la data de 20 septembrie. Autorii de volume: poezie, proză, publicistică, pot trimite la aceeaşi adresă, câte trei exemplare din lucrările cu care vor să participe la concurs până la data de 10 septembrie 2020. Nu se admit mai multe titluri si nici volume reeditate. Ediţia din acest an a concursului este iniţiată de Centrul Cultural Alexandru Marghiloman- organizator principal, în colaborare cu Direcţia  Judeteană pentru Cultură, Biblioteca Judeţeană Buzău, Primăria Comunei  Pârscov  şi Revista Detectiv Cultural.

Pentru prima dată participă la această manifestare, in calitate de co-organizator Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, care acordă un premiu special. Pentru cei interesati,  regulamentul concursului se află pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Alexandru Marghiloman Buzău.